Nastavení cookies
Hotovo Přijmout vše

 

Produkce diamantů v Kanadě je stále v rané fázi a stále existují objevy, které čekají na své odhalení, jak bylo řečeno na 12. Mezinárodní konferenci o kimberlitech.
"Diamantový průmysl je aktivní teprve od 90. let," uvedla Karen Costello, výkonná ředitelka Komory dolů Severozápadních teritorií (NWT) a Nunavutu, na konferenci v Yellowknife, hlavním městě NWT, před 300 geovědci minulý týden.

"V Africe a Jižní Americe existuje tento průmysl již více než 100 let ... takže stále existují objevy, které čekají na své odhalení." Dále uvedla, že volatilita cen diamantů neměla vliv na průzkum diamantů a majitelé dolů hledají v rámci svých stávajících oblastí a v jejich blízkosti naleziště dalších minerálů.
"Průzkum kritických minerálů, i když je velmi vzrušující ... je stále daleko od úrovně investic, kterou měly diamantové doly a co bylo dříve investováno do celkového průzkumu," řekla Costello, jak uvedl CBC, kanadský veřejný vysílatel.

Kanada má tři diamantové doly - Ekati, který zahájil těžbu jako první kanadský diamantový důl v roce 1998, Diavik, který byl otevřen v roce 2003 a Gahcho Kue (2016).

 

Provozováno na systému Ebenit - Tvorba webu a eshopu.
STATUS_IS__APP_RUNNING