Nastavení cookies
Hotovo Přijmout vše

Fabergé uvedl na trh vajíčko inspirované filmem Jamese Bonda Chobotnice z roku 1983, a to za 145 000 dolarů. Tento kousek představuje první ze série kolekcí šperků a předmětů, které oslavují filmový archiv agenta 007, jehož historie sahá až do roku 1962.

Byla vytvořena limitovaná edice 50 zelených smaltovaných Fabergã© x007 Octopussy Egg Objets. Každé z těchto vajec obsahuje 180 kulatých bílých diamantů briliantového brusu o celkové hmotnosti 1,49 ct, čtyři modré safíry s celkovou hmotností 0,07 ct, dva černé diamanty s celkovou hmotností 0,1 ct a čtyři žluté diamanty s celkovou hmotností 0,06 ct.

Film Chobotnice s Rogerem Moorem v hlavní roli se točil kolem loupeže Fabergého vajec. Na povrchu vajíčka jsou charakteristické gilošové vzory značky Fabergé, doplněné složitým uměleckým dílem vyrytých chapadel chobotnice omotaných kolem vejce.

Uvnitř vajíčka je chobotnice vyrobena z 18karátového žlutého zlata, zdobená bílými diamanty a černými diamanty znázorňující oči.

Značku Fabergé, jejíž historie sahá až do roku 1842 u Gustava Faberga v ruském Petrohradě, získala v roce 2013 britská těžařka drahých kamenů Gemfields.

Provozováno na systému Ebenit - Tvorba webu a eshopu.
STATUS_IS__APP_RUNNING