Nastavení cookies
Hotovo Přijmout vše

Britský aukcionář přiznal, že jeho příběh o 34karátovém diamantu v hodnotě 2,5 milionu dolarů, nalezeném mezi bezcennými drobnostmi na garážovém prodeji, byl úplně vymyšlen.

Mark Lane z aukčního domu Featonby's uvedl před soudem, že vše vymyslel za účelem vyvolání zájmu médií s nadějí, že tím zachrání stoletý rodinný podnik.

V době události Lane novinářům sdělil, že nejmenovaná žena ve svých sedmdesáti letech diamant koupila na garážovém prodeji (v Británii nazývaném "car boot sale") před mnoha lety a téměř ho vyhodila při úklidu. Tvrdil, že jej považoval za kubický zirkon, dokud ho neprozkoumal.

Příběh se objevil na titulních stránkách britských novin v říjnu 2021 a v důsledku toho nejmenovaný žalobce vzal svou bývalou manželku k soudu, nesprávně přesvědčený, že byla vlastníkem diamantu a tajila mu to.

Případ byl nakonec projednán na Derby Family Court ve střední Anglii, kde soudce nyní rozhodl, že neexistují přímé ani nepřímé důkazy o tom, že bývalá manželka, označovaná jako AM, kdy vlastnila diamant.

Diamant o hmotnosti 34,19 karátů, barvy H/VS1, ve skutečnosti patřil obchodníkovi z Antverp, a měl být prodán v prostorách Featonby's v Hatton Garden, Londýn, v listopadu 2021.

"Spatřili-li svůj diamant na stránkách britských novin, chtěli vědět, co se děje, a chtěli diamant zpět. Aukční dům tak přišel o prodej," uvedla soudkyně Deborah Dinan-Hayard ve svém rozhodnutí, jak informovala Daily Telegraph.

Provozováno na systému Ebenit - Tvorba webu a eshopu.
STATUS_IS__APP_RUNNING